Karty Przedmiotów – Turystyka zrównoważona
Grupa przedmiotów ogólnouczelnianych
- 1. Jezyk angielski
- 2. Autoprezentacja
- 2. Metody radzenia sobie ze stresem
- 3. BHP
- 4. Pierwsza pomoc przedmedyczna
- 5. Szkolenie biblioteczne
- 6. Od Adama i Ewy do małżeństwa XXI wieku
- 6. Teksty kulturowe w przestrzeni komunikacyjnej
- 7. Bioetyka
- 7. Historia architektury i sztuki
Grupa przedmiotów podstawowych-kierunkowych
- 1. Metodologia badań w turystyce zrównoważonej
- 2. Koncepcje rozwoju turystyki zrównoważonej
- 3. Turystyka zrównoważona a społeczeństwo i gospodarka
- 4. Turystyka zrównoważona na obszarach wiejskich
- 5. Turystyka zrównoważona na obszarach chronionych
- 6. Turystyka zrównoważona w miastach
- 7. Baza turystyczna i transport w turystyce zrównoważonej
- 8. Turystyka zrównoważona a ochrona i kształtowanie środowiska
- 9. Ekologia i edukacja prośrodowiskowa
- 10. Nowe trendy w turystyce
- 11. Turystyka uzdrowiskowa
- 12. Nowe formy krajoznawstwa
- 13. Globalne problemy społeczno-ekonomiczne
- 14. Globalne problemy przyrodnicze
- 15. Metody i techniki audytów jakości
- 16. Technologie informacyjne w turystyce zrównoważonej
- 17. Turystyka zrównoważona na obszarach chronionych (ćw. terenowe)
- 18. Turystyka zrównoważona na obszarach wiejskich (ćw. terenowe)
- 19. Turystyka zrównoważona w miastach (ćw. terenowe)
Grupa przedmiotów do wyboru – przedmioty z zakresu Regionalne aspekty turystyki zrównoważonej
- 1. Zasoby przyrodnicze regionu świętokrzyskiego
- 2. Dziedzictwo kulturowe regionu świętokrzyskiego
- 3. Turystyka zrównoważona w regionie świętokrzyskim
- 4. Regionalne produkty i marki w turystyce zrównoważonej
- 5. Przyrodnicze dziedzictwo UNESCO w Polsce i na świecie
- 6. Kulturowe dziedzictwo UNESCO w Polsce i na świecie
- 7. Praktyka zawodowa-RATZ
Grupa przedmiotów do wyboru – przedmioty z zakresu Zarządzanie w turystyce zrównoważonej
- 1. Marketing i promocja w turystyce zrównoważonej
- 2. Zarządzanie zrównoważonym rozwojem turystyki
- 3. Organizacja imprez turystyki zrównoważonej
- 4. Proekologiczny produkt turystyczny
- 5. Turystyka zrównoważona w gospodarce krajowej, regionalnej i lokalnej
- 6. Ekonomika przedsiębiorstwa turystycznego
- 7. Praktyka zawodowa-ZWTZ
Grupa przedmiotów do wyboru – przedmioty poszerzające wiedzę
- 1. Turystyka kulinarna
- 1. Turystyka winiarska
- 2. Turystyka kontrowersyjna
- 2. Turystyka niskokosztowa
- 3. Turystyka filmowa
- 3. Turystyka literacka
- 4. Archeoturystyka
- 4. Geoturystyka